sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Vaahtoamista: Natsiassosiaatiovirhepäätelmä

Nykymaailmassa on tavattavissa hyvin usein harmittava ilmiö, jota kutsun natsiassosiaatiovirhepäätelmäksi eli käytännössä Jos X liittyy natseihin, niin X on paha. Kuulostaako tutulta? Kuinka monta kertaa saakaan kuulla loisteliaan logiikkahelmen "Hitlerkin teki niin". Hitlerillä oli sellaiset jännät hammasharjaviikset. Siitä seuraa, että kuka tahansa, jolla on samanlaiset viikset on SAATANASTA. Natsit käyttivät tunnuksenaan hakaristiä. Siitä seuraa, että hakaristi on SAATANASTA. Toista ad nauseam.
Eikö tämä merkki suorastaan valu silkkaa tiivistynyttä pahuutta?
Japanilainen kirjoitusjärjestelmäkin on varmaankin SAATANASTA, koska siihen sattuu kuulumaan kirjoitusmerkki, joka on hakaristin muotoinen. Buddhalaiset ovat SAATANASTA, koska heidän uskonnolliseen symboliikkaansa kuuluu hakaristi.

Edellämainitun tavan - ns. natsikortin - lisäksi natsiassosiaatiovirhepäätelmää voi käyttä koko perheen hupi- ja hyötytarkoituksiin myös muilla tavoilla. Koska natsikortti on nykyään jo niin so last millennium, on iloa siirrytty yhä useammin repimään siitä, että jollakin julkisuuden henkilöllä on näennäisen tai todellisen henkilökohtaisia yhteyksiä natseihin. Puoli maailmaa kohahti, kun media shokkipaljasti, että nykyinen paavi Benedictus XVI kuului nuoruudessaan Hitler-jugendiin - missä ei ole mitään järkeä, koska natsihallinnon aikaan kaikkien tietynikäisen saksalaisnuorten täytyi kuuluä Hitler-jugendiin. Tämä faktumi oli iloisesti tiputettu pois suuresta osasta asiasta uutisoineita medioita. Muita natsi- ja Hitler-konnektioita natsiassosiaatiovirhepäätelmän käyttäjien käyttöön tarjoavat mm. "Ei Hitler ollut niin paha" -lausunnot sekä natseihin jotenkin yhdistettävissä olevat perheenjäsenet. Osa "Ei Hitler ollut niin paha" -lausunnoista on tietenkin sellaista suurta typeryyttä, jota esimerkiksi uusnatsien ja heitä sympatisoivien suusta kuulee, mutta monesti näkee sellaista, että tälläistä, hyvin usein yksittäistä lausuntoa käytetään mustamaalaamaan muuten ihan kelpo kaverin maine täysin. NATSI! SAATANALLINEN HITLERINHALAAJA!! Ja KEHTAAPAS vielä sanoa, että Hitlerkin oli vain ihminen! Kaikkihan tietävät, että Hitler oli itse Pelsepuupi, ellei peräti Lusifeerus itse ihmisen hahmon ottaneena, vailla mitään inhimillisiä ominaisuuksia!

Taistelkaa natsiassosiaatiovirhepäätelmää vastaan. Lukekaa historianne. Korjatkaa muiden tekemät asiavirheet, ja nostakaa esiin natsiassosiaatiovirhepäätelmän käyttö. Piirtäkää vaikka kouluvihkoihinne hakaristejä, ellette muuta protestikeinoa keksi, mutta taistelkaa nyt edes jotenkin, hyvät ihmiset, jos haluatte pelastaa sen, mitä terveestä järjestä on jäljellä.
Ettei kävisi näin.

1 kommentti:

  1. Hitlerin viheliäisyyteen on tosiaan lisättävä vielä sekin, että me emme mitenkään pääse hänestä eroon. Äijän itsemurha on eläkeiässä, ja yhä uudelleen ja uudelleen joku luulee vahvistavansa argumenttiaan ihanhitonmistävain sillä, että osaa refleksinomaisesti kaivaa esille historian isoimman ja pahimman ideologisen mörön.

    Se on haitallista myös siksi, että se saattaa diskreditoida myös täysin asialliset ja aiheelliset vertailut ja hämärtää lisää jo ennestään hankalaa ymmärrystämme kansallissosialismin sekä fasismin sisällöistä ja suhteista muihin aatteisiin.

    (Yhdysvalloissa käydessäni olen joutunut täyttämään lentokoneessa absurdin lomakkeen, jossa kysytään matkan tarkoitusta, sitä, pyrinkö Yhdysvaltoihin osallistuakseni rikolliseen toimintaan - ja sitä, olenko minä tai joku sukulaiseni osallistunut Saksan tai sen liittolaisten vuosina 1933-45 tekemiin sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Pitää tietysti vastata kieltävästi, vaikkei aivan varma olisi etäisemmistä sukulaisistaan tai siitä, miten Saksan liittolaiset määritellään. Hupaisaa oli, että Lufthansan lennolla suurin osa matkustajista oli keski-ikäisiä tai sitä vanhempia saksalaisia, jotka kaikki rastittivat "ei"-ruudun välttääkseen vaikeuksiin joutumista lentokentällä.)

    VastaaPoista